Na kurtu číslo 3 sehrála druhé nejdelší utkání dne nasazená čtyřka Jan Blecha, kterému 2 hodiny a 40 minut vzdoroval Jakub Filipský 6:3, 2:6, 6:4.
Podobně dlouhý duel byl k vidění na kurtu číslo jedna, kde Jan Šátral přehrál Martina Schulhausera, vítěze čtyřhry z Rieter Cupu 2011, po tuhém boji za 2 hodiny a 50 minut. Po krátkém odpočinku pokračoval Šátral v deblu, kde jsou se svým spoluhráčem Jebavým jsou nasazené jedničky.
Šátral: „Mám za sebou náročný program z předchozích turnajů. K tomu ještě dopolední dohrávka, teď tři sety a završím to deblem. Soupeř se snažil pouze vracet a hrál neskutečně pomalu. Měl jsem katastrofální vstup do zápasu, kdy jsem hodně kazil, naštěstí jsem se zvedl a po boji vyhrál“
Schulhauser: „Tenis mám už jen jako koníček, dnes se projevila větší vyhranost soupeře. Snažil jsem se být na kurtu co nejdéle a soupeři to co nejvíce ztížit, což se mi povedlo. Ráno jsem dohrával skoro celé utkání prvního kola, ale na to se vymlouvat nemůžu, Šátral byl na tom stejně. Ke konci už mě brala kreč do nohy, teď si dám večeři a půjdu ještě zkusit debla...“